Youtube downloaden

YouTube downloaden

Programma’s
4/5

568 reviews

Downloads: 2645x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Youtube

Ook klaar met reclames in je video’s die je online bekijkt? Geen zin meer om continu je favoriete video’s te moeten opzoeken op internet? Dan is er altijd nog de optie om van YouTube te downloaden. Een ideale uitkomst als je je favoriete video’s binnen bereik wilt hebben of om te kijken wanneer je offline bent. Luister je veel muziek? Dan is er ook de optie om YouTube mp3 te downloaden. Een ideale optie als je toch de video niet kijkt, maar juist wel naar de muziek luistert. Kleiner van bestandsformaat dan volledige video’s en makkelijk op diverse opslagmedia te plaatsen. Laten we eens naar beide opties kijken.

YouTube downloader

Een YouTube downloader is een programma dat je in staat stelt je media op te slaan op je computer, tablet en smartphone. Ook andere opties zoals harde schijven of USB-sticks zijn een optie om je media op te plaatsen. Op die manier is het ook portable en kun je de video’s op elk moment op de gewenste apparatuur afspelen die dat ondersteunt. Bijvoorbeeld wat oudere televisie die nog niet over de smart-functies beschikken. Mocht je een smart-tv hebben en media willen streamen via je netwerk dan is dat ook een optie. Een YouTube downloader is beschikbaar als browser extensie in Chrome en andere browsers zoals Firefox en Internet Explorer. Het voordeel van deze browser extensie is dat het makkelijk is tijdens het browsen. Een simpele copy-paste volstaat vaak en je selecteert direct waar je video wordt opgeslagen.
Ook zijn er diverse YouTube downloaders beschikbaar als software die je installeert op je pc, tablet of smartphone. Zelf voor smart tv’s is er software beschikbaar als je voldoende opslagruimte hebt op je tv. Het voordeel aan deze software is dat je vaak de video kan converteren in andere bestandsindelingen die makkelijker af te spelen zijn. Bijvoorbeeld je televisie ondersteunt enkel een MKV-bestandsindeling dan converteer je je video makkelijk in die bestandsindeling met de geïnstalleerde software. Ook heb je controle over de kwaliteit van de video’s die je downloadt. Op die manier hoef je nooit aan kwaliteit in te leveren. Welke optie je ook mag overwegen. Zowel de browser extensie als de software variant van een YouTube downloader zijn beide prima te noemen en voorzien je van het gemak om je favoriete video’s op te slaan wanneer je daar behoefte aan hebt in de kwaliteit die je wilt. Kies wel voor een door je browser vertrouwde variant van een YouTube downloader. Dit voorkomt onnodige malware en software

Download YouTube mp3

Ook voor het downloaden van mp3-bestanden kun je een YouTube downloader gebruiken. Dit brengt je het gemak van je favoriete muziek en andere content zoals voorleesboeken of geluidsbestanden die je voor een bepaald doel nodig hebt te downloaden. Handig als je enkel de muziek beluister en de video dus niet nodig hebt. Of uit een video een bepaald geluidsfragment nodig hebt voor je digitale werkstuk. Het mp3 bestandsformaat is ook een stuk kleiner van formaat dan een gebruikelijke video in degelijke kwaliteit. Zowel de software variant van YouTube downloads als de extensies voor webbrowsers stellen je in staat om mp3-bestanden te downloaden. Wel wordt er door het formaat van het mp3-bestand meer gebruik gemaakt van de webbrowser extensie dan de software variant. Dit omdat het bijna verwaarloosbaar is geworden qua bestandsformaat en weinig ruimte in beslag neemt op je computer, tablet of telefoon. Ook kun je de mp3-bestanden nog converteren naar een ander gewenst bestandsformaat wat handig is voor het doel waar je het bestand voor nodig hebt. Ook is de kwaliteit net zo goed als bij de video waar je het bestand vandaan hebt of kun je dit naar keuze nog instellen en verbeteren. Het voordeel van de software variant van de YouTube downloader is dat je je mp3-bestand vaak nog kan aanpassen in kwaliteit of direct kan knippen in je mp3-bestanden.
Wat wel van belang is is extensies te gebruiken die vertrouwd zijn door de browser die je gebruikt en geen onnodige malware of programma’s installeert. Dit is ook van toepassing op de software variant van YouTube downloaders. Of je nu een YouTube downloader gebruikt om je favoriete video’s op te slaan of omdat je mp3-bestanden nodig hebt voor diverse doeleinden. Het is allemaal binnen handbereik met een degelijke en vertrouwde YouTube downloader. De optie die je kiest is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur zoals kwaliteit en grootte van je bestanden. Welke je ook kiest beide varianten hebben zeker een meerwaarde voor je YouTube ervaringen.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads