Clean master

Clean Master Downloaden

PC onderhoud programma
4/5
468 reviews

Downloads: 468x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download Clean Master

Het is belangrijk om de computers die je gebruikt goed schoon te houden. Zeker als je jouw PC al wat langer in gebruik hebt, komt er ongemerkt toch veel data en software binnen. Dit kan gebeuren via mails met bestanden, het downloaden van bestanden of het installeren van programma’s. Dit betekent dat er na verloop van tijd ook veel data en software op jouw PC zit wat je helemaal niet wilt. Deze data en software kunnen in het verleden wel wenselijk zijn geweest maar wellicht nu niet meer. Deze data en software verhogen het risico op virussen en vertragen de PC. Het is dan ook zeer verstandig om periodiek jouw PC op te schonen. Dit geldt natuurlijk ook voor je smartphone en tablet. Een prima programma om dit mee te doen is Clean Master. Dit programma is eenvoudig te installeren en is geschikt voor Windows en Android.

Download Clean Master en maak je apparaat grondig schoon

Met de app van Clean Master zorg je goed voor jouw pc, telefoon of tablet. Als je de app eenmaal hebt geïnstalleerd gaat Clean Master aan de slag. Hij zal een scan uitvoeren en op een vriendelijke manier tonen wat hij zoal heeft gevonden. Hierbij kun je ervoor kiezen om heel veel cache-bestanden, tijdelijke bestanden, logbestanden en junk te verwijderen. Hiermee kun je jouw apparaat in een korte tijd optimaliseren waarna deze weer sneller en overzichtelijker wordt. Ook kun je ervoor kiezen om het register een schoonmaakbeurt te geven. De Android versie van Clean Master heeft overigens nog meer functionaliteit dan de Windows versie.

Clean Master downloaden

Deze app ziet er gebruikersvriendelijk uit en dat is hij ook. Het ontwerp is mooi en de navigatie is prima in orde. Door gebruik te maken van de scan kun je zelf bepalen wat er weggegooid moet worden en wat je wilt houden. Uiteindelijk bepaal je dit natuurlijk altijd nog zelf. Het voordeel van deze app is ook dat nadat je jouw apparaat grondig schoongemaakt hebt, deze app je op de hoogte blijft houden van onnodige bestanden en programma’s op jouw apparaat. Hiermee blijf je constant op de hoogte en kun je ook beter inschatten waar ongewenste data en software vandaan komt. Je kunt dan bijvoorbeeld besluiten om bepaalde mails niet meer te openen of juist minder bestanden op te slaan. Je wordt bewuster met wat je binnenhaalt. Dit geldt bijvoorbeeld voor het openen van mailtjes met bestanden. Soms grappige video’s of foto’s worden vaak gemakkelijk gedeeld en opgeslagen op Pc’s. En hoe onschuldig sommige video’s of foto’s ook zijn, ze kunnen soms heel schadelijk zijn voor je PC of het apparaat waar je op dat moment op werkt.

Overzichtelijke cleaner

Clean Master werkt erg overzichtelijk. Alles wordt keurig gerubriceerd waarbij je direct kunt zien per categorie wat Clean Master voorstelt om te verwijderen. Ook geeft het programma aan hoeveel MB’s ieder programma of bestand heeft. Vervolgens kun je zelf bepalen of je het wilt houden of weggooien. Je kunt hiermee dus besluiten na een scan om bepaalde bestanden of software te behouden en sommige weg te gooien. Hiermee krijg je ook een goed overzicht hoeveel schijfruimte sommige bestanden in beslag nemen. Tevens heb je een goed beeld hoeveel bepaalde bestanden en software per rubriek innemen. Misschien download je wel heel veel films en sla je die ook allemaal op. Dit neemt natuurlijk nogal wat ruimte in beslag. Je kunt in dit overzicht duidelijk zien hoeveel opslagruimte dit exact kost. Door een bewuste keuze te maken welke films je in dit geval wilt behouden ben je hier bewust mee bezig. Natuurlijk kun je altijd overwegen om meer schijfruimte te kopen. Maar je zult zien dat door periodiek op te schonen, je ook heel veel ruimte kunt besparen. Nadat je bestanden en programma’s na een scan hebt verwijderd, krijg je te zien in een grafiek hoeveel schijfruimte je hiermee hebt gecreëerd. Je kunt voor jezelf bepalen hoeveel ruimte je altijd over wilt houden aan schijfruimte. Ook zou je voor jezelf kunnen plannen om bijvoorbeeld eens in de maand deze scan uit te voeren.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads