Avast

Avast Downloaden

Virusscanners
4/5
78 reviews

Downloads: 668x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download Avast

Avast is een gratis en bekend antivirusprogramma. Het biedt je de mogelijkheid om je computer te beschermen tegen onder andere virussen. Het programma in te installeren op apparaten met Windows 7, 8.1, 10 en Vista. Na het downloaden en installeren hoef je in principe niets meer te doen. Het programma zal je computer continu in de gaten houden. Daarnaast wordt er eens in de zoveel tijd een virusscan uitgevoerd.

Meerdere virusscanners

Belangrijk om te weten is dat er niet twee verschillende antivirusprogramma’s tegelijk gebruikt kunnen worden. Heb je al een ander programma? Dan zal deze eerste gede-installeerd moeten worden. Anders is het niet mogelijk om Avast goed te kunnen gebruiken. Zorg er wel voor dat je een nieuw antivirusprogramma hebt geïnstalleerd, alvorens weer gebruik te maken van het internet. De bestandsgrootte van Avast ligt rond de 5 MB. Het programma is te downloaden in het Nederlands.

Downloaden van Avast

 1. Ga naar de volgende link: https://www.avast.com/nl-nl/download-thank-you.php?product=FAV-ONLINE&locale=nl-nl. Bij het openen van de website, zal de download gelijk starten.
 2. Onderin de balk verschijnt een klein venster. Klik hier op uitvoeren of opslaan (afhankelijk van wat er staat).
 3. Het kan zijn dat er een venster met gebruikersaccountbeheer in beeld komt. Klik om Ja om verder te gaan met downloaden.

Installeren van Avast

Nadat Avast is gedownload, zal er automatisch een hulpprogramma worden geopend om de installatie te voltooien.
 • In het venster staan twee hokjes aangevinkt. Deze kunnen uitgevinkt worden.
 • Controleer (rechtsboven) of de taal is ingesteld op Nederlands. Staat er een andere taal? Door middel van het pijltje kan de gewenste taal worden gekozen.
 • Klik vervolgens op Installeren. Dit kan enige tijd in beslag nemen. De voortgang is te zien middels de voortgangsbalk.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads

Aan de slag met Avast

 • Na het installeren kun je het programma openen. Er is automatisch een snelkoppeling aangemaakt. Avast is te herkennen aan een oranje vlek/pictogram met een witte A. Dubbelklik om te openen.
 • Het programma is zo ingesteld dat de computer continu wordt bewaakt. Tevens zal er regelmatig een virusscan worden gemaakt. Voor een snelle scan kun je op Slimme scan uitvoeren. Echter is een handmatige scan meestal niet nodig. Alleen wanneer er bijvoorbeeld onverwachte zaken gebeuren op je computer.
 • Bij het tegenkomen van een verdachte site zal de virusscanner je waarschuwen.
Registreren Avast
De gratis versie van Avast is 30 dagen te gebruiken. Om het een jaar lang te kunnen gebruiken, dien jij je te registreren. Dit kun je als volgt doen:
 • In het welkomstvenster van Avast kun je op Registreren klikken.
 • Nu zal het programma proberen om een betaalde versie te gaan gebruiken. Belangrijk is daarom om op de juiste knop te klikken. Voor het gebruik van de gratis versie klik je op de grijze knop met Selecteren. Deze staat aan de linkerkant onder standaard bescherming.
 • Vul je e-mailadres in en klik op registreren.
 • Het programma zal vragen of je nog extra producten wilt gebruiken. Dit is niet nodig. Klik op Liever niet of op het witte kruisje in de bovenhoek. Ga ook liever niet in op aanbiedingen.