Facebook

Facebook downloaden

Social media platform
4/5
468 reviews

Downloads: 468x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download Facebook

Door middel van de Facebook app kun je gemakkelijker op de hoogte worden gehouden van je sociale netwerk. De applicatie is gemakkelijk te downloaden en te installeren op je smartphone en/of tablet. Met één klik zit je dan op Facebook, zonder dat je hoeft in te loggen. We lichten toe hoe je Facebook kunt downloaden. De applicatie is gratis te downloaden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Downloaden op je tablet of smartphone

Facebook installeren op je tablet of smartphone? Dat is heel gemakkelijk. Op bijna alle apparaten is Facebook te downloaden. Voorwaarde is wel dat je een smartphone hebt met internet. Eerst moet je naar de applicatie gaan waar je apps kunt downloaden. Deze is standaard geïnstalleerd op je telefoon of tablet:
Volg onderstaande stappen om Facebook te downloaden op je apparaat:
 1. Zoek de store van je apparaat. Deze is van te herkennen aan een wit icoontje met een driehoekje. Klik om deze te openen.
 2. Op de homepagina zie je diverse populaire apps en voorstellen. Helemaal bovenaan zie je een witte balk. Klik op de witte balk om te kunnen zoeken.
 3. Vul Facebook in en er komt een lijstje tevoorschijn. Bovenaan zal de applicatie tevoorschijn komen. Facebook is te herkennen aan een blauw icoontje met een witte letter ‘F’. Klik deze aan.
 4. Er verschijnt een nieuw scherm. Controleer of het een app is van Facebook Inc.
 5. In het scherm staat onder andere ‘installeren’. Klik deze aan.
 6. Klik op doorgaan. Wanneer er gevraagd wordt om accountfiguratie voltooien, klik dan op overslaan.
 7. Klik op accepteren. De app zal gedownload worden.
 8. Belangrijk is dat je genoeg ruimte op je apparaat hebt. Als je niet genoeg ruimte hebt, zal dit aangegeven worden. Je zult dan ruimte moeten vrijmaken door andere applicaties of bijvoorbeeld foto’s te verwijderen. Er kan ook een SD-kaart in je apparaat worden gedaan.
 9. De applicatie wordt gedownload en er wordt automatisch een koppeling aangemaakt. Het kan even duren voordat de download is voltooid.
 10. Sluit de store af en zoek de applicatie op. Deze is te vinden op een van de startschermen van je telefoon of tablet, bij de andere applicaties. De snelkoppeling is te herkennen aan het blauwe icoontje met een witte letter ‘F’. Klik erop om deze te openen.
 11. Na het openen dien je eenmalig in te loggen. Dit doe je aan de hand van je e-mailadres en wachtwoord. Indien je nog geen account hebt, kun je deze aanmaken. Volg de stappen in het scherm.
 12. Je hoeft maar eenmalig in te loggen. In het vervolg krijg je direct je tijdlijn te zien.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads

Facebook messenger downloaden

Bijvoorbeeld via de computer? Via de applicatie is het niet mogelijk om privé berichten te versturen en te chatten. Hiervoor dient een speciale applicatie gedownload te worden. Het heet Facebook Messenger en is tevens een gratis dienst. Ook is het mogelijk om groepsgesprekken te starten, foto’s en emoticons te versturen, enzovoort. Het installeren van deze dienst gaat in principe hetzelfde als bij het installeren van de reguliere Facebook applicatie:
 1. Ga naar de store van je telefoon.
 2. Typ bovenin Facebook Messenger in en klik om te zoeken.
 3. Er zullen diverse applicaties verschijnen. Klik op de ‘Messenger’ van het bedrijf Facebook. Messenger zal worden geïnstalleerd op je telefoon.
 4. Zoek de applicatie op het bureaublad.
 5. Klik op doorgaan (als je al bent ingelogd) of ga inloggen met e-mailadres en wachtwoord.
 6. Je kunt vanaf nu gebruikmaken van Messenger en berichten versturen via je tablet of telefoon.
Facebook account aanmaken
Dan zal je eerst een account aan moeten maken. Dit kan zowel via de computer als via je apparaat:
 • Via de website kun jij je gemakkelijk aanmelden. Ga naar Facebook aanmaken, lees de uitleg en ga vervolgens naar Facebook.com en vul het registratieveld in (voor- en achternaam, mobiel telefoonnummer/e-mailadres, wachtwoord, geboortedatum en geslacht. Klik daarna op registreren. Vervolgens kun jij je aanmelden met je e-mailadres en wachtwoord.
 • Wanneer je de app voor de eerste keer opent, kun je op Nieuw Facebook-account aanmaken klikken. Volg de stappen in het scherm en meld je aan.
Je geboortedatum is in eerste instantie alleen voor jezelf zichtbaar. Later kun je bepalen welke informatie je met anderen wilt delen, oftewel wat zichtbaar is voor anderen.