Twitter

Twitter downloaden

Social media platform
4/5
1890 reviews

Downloads: 2890x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download Twitter

Twitter laten mensen – middels korte berichten – weten waar ze mee bezig zijn of hoe ze over iets denken. Deze berichten mogen maximaal 145 karakters lang zijn. Dit staat gelijk aan een aantal korte zinnen. Wanneer je een account aanmaakt, kun jij dit ook doen. Mensen kunnen jou volgen, maar jij kunt ook andere mensen volgen. Je krijgt dan een soort overzicht van de levens van andere mensen. Tevens het mogelijk om bijvoorbeeld de politie, bekende artiesten of bepaalde nieuwssites volgen. Je blijft dan – via Twitter – op de hoogte van het laatste nieuws.

Aanmaken account

Voordat je gebruik kunt maken van de Twitter, zal jij je eerst moeten registreren. Dit kan je doen via de website van Twitter (www.twitter.com) of door de app te downloaden. Deze app is een soort programmaatje dat je op je smartphone installeert. Standaard op een telefoon staat de store. Dit is de zogenoemde app-winkel. Twitter is gratis te downloaden. Welke App Store op je telefoon staat, is afhankelijk van je besturingssysteem. Voor Apple ga je naar de Apple iPhone, voor Android naar de Google Playstore en voor Windows naar de Windows Store. Op de volgende manier kun je de app voor Twitter downloaden:
 1. Zoek in het beginscherm van je telefoon naar het icoontje van de app-winkel van jouw smartphone.
 2. In de zoekbalk kun je apps zoeken. Typ hier Twitter in.
 3. In de meeste gevallen staat de officiële app bovenaan. Het bedrijf dat bij de applicatie hoort is Twitter, Inc.
 4. Klik op de app.
 5. In het scherm staat een knopje met installeren of downloaden. Klik hierop om de download te starten. Bij het iPhone is het mogelijk dat jij je wachtwoord van je Apple ID moet invullen.
 6. Er komt een pop-up. Hier vraagt de app toestemming tot bepaalde functies van je telefoon. Klik op accepteren.
 7. Wacht tot de installatie is voltooid. Klik daarna op voltooien. De app wordt geopend en je kunt inloggen. Het is ook mogelijk om eerst een account aan te maken.
 8. In het vervolg kun je Twitter terug vinden op het startscherm van je telefoon. De applicatie is te herkennen aan een blauw icoontje met een wit vogeltje erin. Het is ook mogelijk om in te loggen via de laptop, computer, tablet of ander apparaat. Hier heb jij je inloggegevens voor nodig.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads

Start met Twitteren

Op Twitter worden er bepaalde termen gebruikt. We leggen je kort uit hoe Twitter werkt:
 • Middels Twitter kun je laten weten waar je bijvoorbeeld op dat moment mee bezig bent of waar je aan denkt. Misschien over iets actueels dat in het nieuws is geweest.
 • Het plaatsen van een berichtje heet Tweeten. Het berichtje zelf heet een Tweet.
 • Naast het zelf Tweeten, is het doel ook om andere mensen te volgen. Dat maakt het alleen maar leuker. Volg bijvoorbeeld vrienden, familie, kennissen, beroemdheden of andere mensen. Dit kun je doen door op follow te klikken. De berichten van deze mensen krijg jij te zien.
 • Je kunt zelf weten of mensen je profiel kunnen zien en je gelijk kunnen volgen. Het is ook mogelijk om je accountinstellingen te wijzigen. In dat geval moet je eerst toestemming geven voordat iemand je kunt volgen. Dit geldt natuurlijk ook andersom.
 • Je kunt ook een uitspraak, oftewel de tweet, op jouw tijdlijn zetten. Jouw volgers krijgen deze dan te zien. Dit wordt ook wel retweeten genoemd.
 • Wil je iemand niet meer volgen? Dan ga je naar iemand z’n account en klik je op unfollow.