Filezilla downloaden

FileZilla Downloaden

Programma’s
4/5
117 reviews

Downloads: 886x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download Fillezilla

Filezilla is een speciaal programma waarmee je bestanden kunt ophalen en wegzetten. Bijvoorbeeld naar een andere computer. Dit wordt gedaan op basis van het zogenoemde File Transfer Protocol (FTP). Dit zorgt voor een probleemloze bestandsoverdrachten tussen diverse besturingssystemen. Het is een open source project. Het is beschikbaar voor Windows, Linux, Mac en FreeBSD. Het programma werkt soepel en is gemakkelijk om mee te werken.

Waarom Filezilla?

Met het programmaatje kunnen bestanden gemakkelijk en ongeacht het besturingssysteem bestanden overgezet worden. Een freelancejournalist kan een artikel bijvoorbeeld rechtstreeks op het systeem van de werkgever zetten. Hiervoor hoeft er geen e-mail verstuurd te worden. Andere voordelen zijn een snelle overdracht, het programma herinnert server-adressen en er kan met grote bestanden gewerkt worden.

Servers

Met Filezilla kun je toegang krijgen tot meerdere servers, welke in het geheugen te zetten zijn. Door middel van de Filezilla Client wordt er verbinding gemaakt met een centrale server. Deze reguleert – samen met Filezilla Server – tevens het verkeer tussen de aangesloten computers. De ander moet tevens het programma geïnstalleerd hebben.

FilezillaDownloaden

  • Klik op de button bovenaan deze site
  • Op de pagina vind je informatie over het programma. Daarnaast is er een groene knop met Gratis Download aanwezig. Klik hierop.
  • Je hebt de keuze om via social mediakanalen Facebook en Google+ je aan te melden. Het advies is om een alternatieve download te doen. Klik hiervoor op Alternatieve download. Tevens een groene knop.
  • Na het openen zal je het programma op moeten slaan. Dit kan middels een schermpje onderin. Het kan ook zijn dat deze midden in beeld verschijnt.
  • Nadat je op Opslaan hebt geklikt, zal de download starten. Dit kan enige tijd in beslag nemen.
  • Als de download is voltooid, zal het programma geïnstalleerd moeten worden. Volg hiervoor de stappen op het scherm. Je zal een paar keer op volgende/next moeten klikken.
  • Let erop dat je als taal (indien mogelijk) Nederlands selecteert.
  • Klik uiteindelijk op voltooien. Het programma is klaar met installeren en zal worden geopend.
  • In het vervolg is de snelkoppeling van Filezilla ook te vinden op het bureaublad of via Verkenner. Het programma is te herkennen aan een rood icoontje met witte letter FZ.

Hoe werkt het programma?

Filezilla zal een groot Windows verkenner venster weergeven. Bovenin typ je het adres van een server, een gebruikersnaam met wachtwoord in. Vervolgens ben je verbonden met de centrale computer en kun je de mappen zien die daarop staan. Nu is het heel gemakkelijk om mappen heen en weer te slepen. Links staat je eigen systeem, rechts staat de andere server. Je bent verbonden met een extern systeem, maar het voelt alsof je alleen op je eigen computer bezig bent. Dit geeft tevens aan hoe snel het programma werkt.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads