Whatsapp downloaden

Whatsapp downloaden

Social media | Messenger | beeldbellen
4/5
1308 reviews

Downloads: 1478x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download Whatsapp direct

WhatsApp is een online berichtendienst. Hiermee is het mogelijk om berichten te versturen via de app. Belangrijk is dat je een telefoonnummer met smartphone en internetverbinding hebt. De berichten gaan namelijk via het internet. Het is ook mogelijk om er gebruik van te maken met een Wifi-verbinding. De berichtendienst heeft meer dan 2,5 miljoen gebruikers. Het is te zien als de vervanger van de sms. In principe is WhatsApp gratis te gebruiken. Dit geldt voor het eerste jaar. Daarna kan het – officieel – zo zijn dat je een jaarlijks bedrag van omstreeks 90 cent moet betalen. In de praktijk is het echter niet zo. De abonnementen worden vaak automatisch en gratis verlengd.

Wat kun je met WhatsApp?

Naast dat je berichten kan versturen naar vrienden, vriendinnen, familie en andere kennissen, is het ook mogelijk om media te delen. Denk aan het delen van foto’s en video’s. Dit maakt het erg gemakkelijk om onder andere op de hoogte te brengen van gebeurtenissen, maar ook om op de hoogte te blijven van anderen. Dit is helemaal handig door middel van een zogenaamde groepsapp, oftewel een groepsgesprek.

Wat is een groepsapp?

Hierin zijn meerdere personen in één app aanwezig. De mensen zijn – door middel van hun telefoonnummer – toe te voegen. Voorwaarde is dan wel dat ze WhatsApp hebben geïnstalleerd. Anders kunnen ze niet toegevoegd worden en berichten ontvangen. De chat kun je zelf een naam geven. Start een groep met collega’s, familieleden of voetbalteam en neem deze bijvoorbeeld Familie Peters. Het is ook mogelijk om een tijdelijk groepsgesprek aan te maken. Bijvoorbeeld wanneer je moet overleggen over een verjaardagscadeau. Of wanneer jij zelf je verjaardag viert. Of voor het maken van andere afspraken. Er zijn vele mogelijkheden. Voordeel is dat er veel mensen op de hoogte gesteld kunnen worden.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads

Wanneer kun je gebruik maken van WhatsApp?

WhatsApp kan worden geïnstalleerd op een smartphone met internet en een actief telefoonnummer. Tot voor kort was de berichtendienst niet te gebruiken op de tablet of computer. Nu is het wel mogelijk om berichten te versturen via de computer. Hoe dit kan, wordt later uitgelegd. We leggen eerst uit hoe je WhatsApp op je telefoon kan downloaden en installeren.
Downloaden WhatsApp

WhatsApp is een app net zoals alle anderen. Dit betekent dat de applicatie te downloaden is via de store van je telefoon. De dienst is onder andere beschikbaar voor Android, iPhone, BlackBerry, Windows Phone en een aantal Nokia telefoons. Het downloaden van de app doe je op de volgende manier:

 1. Ga naar de store van je telefoon. Deze is standaard geïnstalleerd op je apparaat. Het kan per besturingssysteem verschillen hoe de store heet. Bij Android is dit bijvoorbeeld de Play Store. Bovenstaand hebben wij deze uitgewerkt.
 2. Maak gebruik van de zoekfunctie op de app te vinden.
 3. Typ WhatsApp of WhatsApp Messenger in en klik op de Enter toets. Er komt nu een lijst van apps tevoorschijn.
 4. Klik op de bovenste WhatsApp Messenger van het bedrijf WhatsApp Inc.
 5. Klik op installeren om de applicatie te downloaden op je telefoon. Klik vervolgens op accepteren en de installatie begint. Dit kan enkele minuten in beslag nemen.
 6. WhatsApp maakt automatisch een koppeling en plaatst deze op het startscherm, bij de andere apps. WhatsApp is te herkennen aan een groen gesprekswolkje met een telefoon erin. Klik op het icoontje om de applicatie te openen.
Begin met WhatsAppen
Bovenin zie je drie mogelijkheden, namelijk oproepen, chats en contacten.
 • Oproepen: het is mogelijk om een oproep te doen. Dit werkt in principe hetzelfde als bellen. Het verschil is dat je belt via internet of een wifi-verbinding. Dit betekent dat het geen belminuten of beltegoed kost. Hier zie je welke oproepen je onlangs hebt gedaan.
 • Chats: nadat je de app hebt geïnstalleerd, is je chatlijst nog leeg. Je kunt nu een gesprek beginnen met mensen die tevens WhatsApp hebben geïnstalleerd op hun telefoon.
 • Contacten: in deze lijst zie je alle mensen – van je contactenlijst – die op WhatsApp zitten. Het is mogelijk om hiermee een gesprek te beginnen. Klik erop om een contact te zoeken. Door middel van het loepje – helemaal bovenaan – kun je een zoekopdracht doen. Bijvoorbeeld wanneer je specifiek iemand zoekt. Je kunt ook scrollen in de lijst. Klik vervolgens op de persoon en er wordt een nieuwe chat geopend. Typ een bericht en verstuur deze.
Toevoegen profielfoto
Het is ook mogelijk om een foto van jezelf toe te voegen, als eens soort van herkenning. Deze zien anderen (in het klein) wanneer ze een gesprek met je starten. Deze is tevens terug te zien in de chatlijst. Een foto toevoegen doe je als volgt:
 • Open de app.
 • Klik rechtsboven op de witte puntjes en vervolgens – helemaal onderaan – op instellingen.
 • Hier kun je een foto toevoegen en je naam wijzigen.
 • Voor het toevoegen van een foto klik je op het rondje en daarna op het icoontje van een camera. Kies vervolgens op welke manier je een foto wilt toevoegen. Bijvoorbeeld vanuit de galerij van je telefoon. Je kunt ook een foto maken. Selecteer de foto.
 • In het witte balkje onder de foto staat je naam. Klik op het potlood/pennetje om deze te wijzigen. Typ bijvoorbeeld je naam in. Het is ook mogelijk om een emoticon toe te voegen.
 • Onder status en telefoon kun jij je huidige status bekijken. Meestal zetten mensen hier een smiley of inspirerende zin neer.
WhatsAppen via de computer of tablet
Wanneer je WhatsApp op je smartphone hebt geïnstalleerd, is het ook mogelijk om via de computer berichten te bekijken en te versturen. Dit doe je op de volgende manier:
 1. Open WhatsApp.
 2. Je ziet nu je lijst met gesprekken. Klik op de puntjes rechtsboven in het scherm. In het lijstje staat ‘WhatsApp Web’. Klik hierop.
 3. Er verschijnt een nieuw scherm. Bij de eerste keer staat er berichtje. Klik op OK, Begrepen. Vervolgens verschijnt er een hokje met een groene lijn. Deze lijn beweegt van boven naar beneden.
 4. Bezoek web.whatsapp.com op je computer of laptop om de QR-code te scannen. Na het openen van de website zie je de een hokje met zwart en witte blokjes. Dit is de QR-code. Houd het vakje op je telefoon voor de code op de computer. De code wordt gescand.
 5. Je wordt ingelogd en krijgt gelijk al je gesprekken te zien. Het is tevens mogelijk om berichten te versturen en te typen.
 6. Bij een volgende keer zal je de QR-code moeten scannen. Dit kun je op dezelfde manier doen.