Picasa

Picasa Downloaden

Programma’s
4/5
146 reviews

Downloads: 1452x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download Picasa

Picasa is een gratis fotobewerkingsprogramma met vele functies. Het heeft alle functies voor alles rondom het verwerken en bewerken van foto’s. Denk aan het bijsnijden van afbeeldingen, aanpassen van de grootte, verwijderen van rode ogen, verbeteren van kleuren en contrast, enzovoort. Maar het programma biedt ook de mogelijkheid om bestaande afbeeldingen en foto’s te organiseren. Het programma is onderdeel van Google en Nederlandstalig.

Hoe werkt Picasa?

De software scant alle foto’s die jij importeert. Vervolgens worden de foto’s gegroepeerd tot dezelfde persoon. Hierbij heb je de optie om de gemaakte selectie bevestigen. Indien je dit doet, kan je gemakkelijk foto’s van mensen terug te vinden, door te zoeken op naam. Het is ook mogelijk om foto’s te taggen en geotaggen. Bij deze laatste voeg je informatie (over bijvoorbeeld de locatie) toe over waar de foto is gemaakt. Picasa integreert samen met je online activiteiten. Gemakkelijk delen van foto’s door middel van e-mail of social media. Of wellicht een blog. Je kunt ook gemakkelijk foto’s bestellen. Je kunt kiezen uit een divers aanbod van bedrijven. Je hoeft dus niet meer speciale software te installeren om foto’s te kunnen bestellen.
Beschikbaarheid
Picasa is onderdeel van Google. Het programma is beschikbaar op zowel Mac als Windows. Na het installeren worden alle foto’s op de computer doorzocht, zodat alles weergegeven kan worden. De foto’s blijven wel in de oorspronkelijk map staan. Het is ook mogelijk om – middels Picasa – ze te plaatsen in nieuwe albums.

Downloaden van het programma

Picasa is via het internet gemakkelijk te downloaden. De laatste versie is nog beschikbaar. Echter heeft Google ervoor gekozen om over te stappen en zich op één soort fotoservice te richten. Dit is Google Foto’s. Dit is een applicatie die werkt op mobiele apparaten en het internet. Dit programma is een prima alternatief voor Picasa.
Het downloaden van de laatste versie van Picasa kan nog op de volgende manier:
  • Ga naar de volgende link: https://picasa.google.nl
  • Daar zie je een groene knop (onder het woord Picasa) met Nu downloaden. Let erop dat je geen advertentie aanklikt.
  • Klik vervolgens weer – in een klein venster – op Nu Downloaden.
  • Je dient het bestand op te slaan.
  • Volg nu de stappen in het scherm.
  • Na het voltooien van de installatie, staat er een snelkoppeling op je bureaublad. Picasa is te herkennen aan een rondje met de kleuren paars, geel, rood, blauw en groen. Dubbelklik om het programma te openen.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads