AVG

AVG Downloaden

Virusscanners
4/5
224 reviews

Downloads: 917x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download AVG

Download direct via bovenstaande link de software van AVG. Door iets omlaag te scrollen kunt u kiezen voor de gratis versie van de AVG Antivirusscanner.
AVG is een virusscanner. Het wordt gebruikt om virussen tegen te houden. Van AVG is er zowel een gratis als een betaalde versie. Daarnaast is er tevens een volledig internet beveiligingspakket beschikbaar. Dit pakket bevat een scanner, een firewall (beschermd tegen virussen en andere slechte websites, hackers, spam en dergelijke. AVG wordt voornamelijk gebruikt op Windows, maar is tevens beschikbaar op Mac. Ook zijn er mobiele versies beschikbaar (Android).

Wat is een virusscanner?

Een virusscanner of antivirussoftware is speciale apparatuur die computervirussen kan identificeren, tegen kan houden en van je computer kan verwijderen. Het doel is dan ook dat je apparaat niet besmet raakt met virussen en je deze optimaal kan blijven gebruiken. Een virus brengt namelijk het systeem in de war.

Technieken

De software gebruikt diverse technieken. Zoals het onderzoeken/scannen van bestanden. Tijdens dit onderzoek wordt er gezocht naar virussen die overeenkomen met definities uit de lijst van de bekende virussen. Verder identificeert het programma verdacht gedrag door bijvoorbeeld bepaalde programma’s en of dit gedrag op een besmetting kan wijzen. De meeste scanners passen beide technieken toe. Tegenwoordig komt alleen de software voor antivirus nog maar weinig voor. Meestal is het een combinatie van bescherming van allerlei kwaadaardige software. Denk aan malware.

Versies van AVG

Zoals genoemd zijn er gratis en betaalde versies te downloaden. Een zogenoemde AVG Anti Virus Free is een basis pakket. Het beschermd tegen de belangrijkste dingen. Denk aan spyware, virussen, Trojaanse paarden, rootkits en wormen. Dit pakket beveiligd je apparaat. De andere versie – AVG Internet Security – biedt een betaalde bescherming. Naast de bescherming die de gratis versie ook biedt – worden bijvoorbeeld ook privébestanden gecodeerd. Er is een betere Firewall. Deze beschermd bijvoorbeeld tegen downloads die schadelijks zijn. Bovendien worden scammers en spammers tegen gehouden. Andere mensen kunnen niet zien wat jij uitvoert op het internet. Bij de betaalde versie kun je ook eerst kiezen voor een proefabonnement. Deze is gratis te downloaden. De aanschaf ligt omstreeks de 55 euro per jaar.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads

AVG downloaden

De software van AVG is gemakkelijk te downloaden. Dit kun je als volgt doen:
  1. Ga naar de zoekmachine en typ hier AVG downloaden in.
  2. Er komen diverse zoekresultaten tevoorschijn. Het beste is om AVG te downloaden via de website van AVG. Kies daarom het zoekresultaat van de website van AVG.
  3. Eenmaal op de website kun je – als je naar onderen scrolt – zien welke pakketten AVG heeft. Kies welk pakket je wilt en kies op downloaden. Bij de gratis versie klik je op de groene versie met ‘GRATIS downloaden’. Bij de betaalde versie download je eerst een proefversie. Dit is de oranje knop met ‘GRATIS proefversie downloaden’.
  4. Eenmaal op een knop geklikt, verschijnt er onderin een pop-up met de vraag wat je met het bestand wil doen. Klik op opslaan, het bestand wordt dan automatisch ergens opgeslagen. Wanneer je op Opslaan als klikt, kun je zelf kiezen waar het bestand terecht komt.
  5. Volg de stappen in het scherm om de installatie te voltooien. Het downloaden en installeren kan enige tijd in beslag nemen.