Facebook

Photoshop downloaden

Programma’s
4/5
348 reviews

Downloads: 1754x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download Adobe Photoshop

Photoshop is een grafisch bewerkingsprogramma. Het programma is ontwikkeld door Adobe. Je kunt er foto’s en andere beeldmateriaal mee bewerken. Photoshop is met name gericht op professionele gebruikers. Het wordt gezien als de industriestandaard voor onder andere drukwerk, het web en digitale beeldbewerking.

Beschikbaarheid

Photoshop is beschikbaar voor Windows en Mac OS. De eerste versie kwam uit in 1990. In Photoshop is het mogelijk om te werken met verschillende lagen, welke boven elkaar kunnen worden geplaatst. De originele afbeelding blijft dan intact. De laag is vrij gemakkelijk weer te verwijderen. Ook kunnen er – naast de standaard mogelijkheden zoals knippen – filters, laageffecten en maskers worden toegepast. Kleuren, contrasten en licht kan worden aangepast om de foto een mooier effect te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Er zijn verschillende manieren om aan Photoshop te komen. De mogelijkheden zijn:
  • Proefversie/trail;
  • Kopen van Adobe Photoshop;
  • Downloaden (illegaal).

Proefversie proberen

Via de website van Adobe (adobe.com) kun je een proefversie (ook wel een trail genoemd) downloaden. Hier is het ook mogelijk om andere programma’s, zoals InDesign en Illustrator, te downloaden. Dit betekent dat het programma 30 dagen – na installatie – gebruikt kan worden. Na deze 30 dagen is het niet meer mogelijk om het programma te gebruiken, zonder dat je het koopt. De proefversie is dan ook met name om te kijken of het programma geschikt is. Na het downloaden van de proefversie zit je nergens aan vast. Photoshop is in het Nederlands te downloaden.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads

Kopen van Adobe Photoshop

De beste optie is om Photoshop te kopen. Het nadeel is dat het programma vrij duur in aanschaf is. Met name wanneer je meerdere programma’s wilt gaan gebruiken. Zeker wanneer je er geld mee gaat verdienen heb je geen keuze. Het programma kan worden aangeschaft via de website en kan rond de 800 euro kosten. Doe je een opleiding? Dan is het vaak mogelijk om een studentenversie te kopen.
Afsluiten van een adobe abonnement
Geen geld om het in een keer aan te schaffen? Via de website is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten. Je betaalt dan een maandelijks bedrag. Deze kun je afsluiten via de website van Adobe: adobe.com. Hierbij heb je verschillende mogelijkheden. Sluit bijvoorbeeld een abonnement op één of op meerdere apps/programma’s af.
Illegaal downloaden
Op het online web zijn er ook versies die kosteloos te downloaden zijn. Het kan een alternatief zijn, maar het illegaal downloaden van Adobe Photoshop is strafbaar. Anders heb je kans dat je computer besmet raakt. Bovendien is het niet gemakkelijk om het installeren. Het wordt ook afgeraden om Photoshop via Marktplaats of andere tweedehands websites aan te schaffen. Dit zijn vaak ook illegale of gekopieerde versies. Er zijn andere bewerkingsprogramma’s waarmee je ook prima foto’s kunt bewerken.
Photoshop naar de cloud
Adobe heeft de beslissing gemaakt om Photshop CS over te brengen naar de Cloud. Dit betekent dat de ondersteuning voor de diverse programma’s langzaamaan komt te vervallen. CS7 zal er dan ook niet meer komen. De laatste versie is CS6. Alles wordt nu Adobe Cloud Photoshop. Dit is een combinatie van mobiele apps en deskttopprogramma’s. Deze zijn met elkaar verbonden via de Cloud. Eenmaal ingelogd kun je met je abonnement overal bewerken. Zowel van je tablet, computer als telefoon. De cloud kan vele voordelen bieden ten opzichte van de losse programma’s.
Ander alternatief: Photoshop Elements
Photoshop Elements kan worden gezien als het broertje van Photoshop CC/CS. Het is een prima alternatief wanneer je af en toe wat foto’s wilt bewerken en wat minder veeleisend bent qua mogelijkheden. Elements heeft dan ook minder mogelijkheden dan Photoshop. De nieuwste versie is Elements 14 (2015). Ook hierbij is het mogelijk om eerst een proefversie te proberen. Het programma kan ook gratis online worden gebruikt. Tevens is het mogelijk om afbeeldingen te beheren.