Firefox

Firefox downloaden

Webbrowser
4/5
998 reviews

Downloads: 1718x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download Mozilla Firefox

Firefox is een open source webbrowsers voor Linux en Windows. De browser is gratis en gebaseerd op de code van Mozilla. Firefox is snel, klein en gemakkelijk in gebruik. Het biedt een aantal voordelen, zeker ten opzichte van Internet Explorer. Voorbeelden zijn de automatische blokkade van pop-up vensters en het zogenoemde tabbed browsing. Firefox heeft open source software. Dit betekent dat iedereen het recht heeft om het programma (gratis) te gebruiken en de broncode te wijzigen.

Mozilla Firefox browser

Mozilla is een webbrowser en toolkit. Mozilla is ontworpen voor web standaarden, platform-onafhankelijkheid en prestatie. De verschillen tussen Mozilla en Firefox is het volgende:
 • Mozilla is een volledig pakket van applicaties die web gerelateerd zijn. Denk aan een e-mail/nieuwsprogramma, chatprogramma, een browser en nog vele andere dingen.
 • Firefox is slechts een browser. Het voordeel is daarom dat Firefox een stuk kleiner is dan de volledige suite van Mozilla. Hierdoor is het gemakkelijker en sneller om te gebruiken.
 • De gebruikersinterface van Firefox kan verschillen van die van Mozilla.
Voordelen
Naar eigen zeggen is Firefox – en andere producten van Mozilla – een stuk veiliger dan andere browsers. Dit komt onder andere doordat op een manier is geïntegreerd zoals dat bij Windows het geval is. Virussen en hackers kunnen hierdoor minder kwaad. Daarnaast kan adware en spyware niet automatisch worden geïnstalleerd in Firefox. Bovendien heb je controle over de cookies op websites.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads

Downloaden van Firefox

 • Via de Firefox productpagina is het mogelijk om de browser te downloaden: https://www.mozilla.org/nl/firefox/products/. Dit doe je via een willekeurige browser.
 • Hier kun je – bovenaan de pagina – op een groene knop met Download klikken.
 • Je wordt doorgestuurd naar een nieuwe pagina. Tevens opent onderin een klein venster (wanneer je Microsoft Edge of Internet Explorer gebruikt).
 • Klik hier op Uitvoeren (of Opslaan) om de download te starten. In andere browsers kan het zo zijn dat het bestand eerst opgeslagen moet worden.
 • Klik op Installeren. Dit kan enkele seconden tot minuten duren. Daarna is het installatieproces voltooid. Firefox probeert het mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Naar eigen zeggen is Firefox – en andere producten van Mozilla – een stuk veiliger dan andere browsers. Dit komt onder andere doordat op een manier is geïntegreerd zoals dat bij Windows het geval is. Virussen en hackers kunnen hierdoor minder kwaad. Daarnaast kan adware en spyware niet automatisch worden geïnstalleerd in Firefox. Bovendien heb je controle over de cookies op websites.
Facebook account aanmaken
Dan zal je eerst een account aan moeten maken. Dit kan zowel via de computer als via je apparaat:
 • Via de website kun jij je gemakkelijk aanmelden. Ga naar Facebook aanmaken, lees de uitleg en ga vervolgens naar Facebook.com en vul het registratieveld in (voor- en achternaam, mobiel telefoonnummer/e-mailadres, wachtwoord, geboortedatum en geslacht. Klik daarna op registreren. Vervolgens kun jij je aanmelden met je e-mailadres en wachtwoord.
 • Wanneer je de app voor de eerste keer opent, kun je op Nieuw Facebook-account aanmaken klikken. Volg de stappen in het scherm en meld je aan.
Na de installatie zal de browser automatisch worden opgestart. Tevens wordt er een snelkoppeling op het bureaublad gezet. Firefox is te herkennen aan een blauw bolletje met een oranjebruin vosje. Dubbelklik hierop om online te gaan.
Installeren Firefox
Vervolgens zijn er meerdere manieren om de browser te installeren. Namelijk door middel van een installatieprogramma of door het ingepakte bestand uit te pakken. Dit is een Zip-bestand.
 • Bij Windows gebruikers is dit: start Firefox.exe
 • Bij gebruikers van Linux is dit: start het Firefox script.
Het kan ook zijn dat er automatisch een programmaatje wordt geopend. In dit geval kun je de stappen in het scherm volgen.
De-installeren van Firefox
Het is een beetje afhankelijk van hoe Firefox is geïnstalleerd. Het programma kan onder andere op de volgende manier worden verwijderd:
 • Windows: configuratiescherm à
 • Via een zip-bestand geïnstalleerd? Dan hoef je alleen maar de map van Firefox te verwijderen.