ADW Cleaner

ADW Cleaner

Virusscanner
4/5
113 reviews

Downloads: 1459x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download ADW Cleaner

ADWCleaner is een gratis programma waarmee je eenvoudig onder andere ongewenste browserextenties en toolbars kunt verwijderen van je computer. Je kunt tegenwoordig heel veel programma’s gratis downloaden en dit wordt dan ook massaal gedaan. Hierbij wordt er vaak ook ‘automatisch’ software geïnstalleerd die je eigenlijk helemaal niet wilt hebben op je pc, smartphone of tablet. Je kunt door middel van AdwCleaner eenvoudig ongewenste software verwijderen. Er is zelfs een afkorting voor deze ongewenste programma’s, namelijk PUP. Dit staat voor Potentially Unwanted Programs. Bij deze ongewenste programma’s moet je denken aan toolbars die ongevraagd worden aangepast, maar ook aan software die zich in de startpagina nestelt waardoor je net iedere keer een specifieke site in beeld krijgt. Ook kunnen partijen via deze gratis software jouw browser ongewild aanpassen waardoor er bijvoorbeeld bepaalde links worden onderstreept om er extra aandacht op te vestigen. Kortom, er gebeuren soms dingen waar je geen controle over hebt. Natuurlijk wil je die controle wel hebben over jouw eigen apparaat. Reden te meer om periodiek een schoonmaak te houden in jouw apparaat en deze ongewenste programma’s te verwijderen.

AdwCleaner Programma

Het programma AdwCleaner zal, nadat je dit hebt gedownload, direct aan de slag gaan en een scan uitvoeren. Hierbij zal het programma voor je in kaart brengen welke software het programma gevonden heeft. Dit laat hij zien onder het tabblad Services. De keuze is altijd aan jou welke programma’s je wilt behouden en welke verwijderd mogen worden. Altijd is het verstandig om een back up te maken van jouw apparaat voordat je programma’s gaat verwijderen. Het kan heel goed zijn dat je ongemerkt een programma (ook al is deze ongewenst binnengekomen) wel degelijk regelmatig gebruikt en deze per abuis hebt aangevinkt als zijnde ongewenst. Met een back up kun je hiermee eenvoudig weer je oude situatie terugzetten en weer verder werken met dit programma. Als je alles in ene keer wilt verwijderen kun je op ‘clean’ drukken, dan wordt alles direct verwijderd. Het programma gaat agressief aan het werk. Het jaagt op adware, spyware en potentieel ongewenste programma’s. Ook verwijdert het ongewenste browserwerkbalken en programma’s die gemaakt zijn om de deur open te zetten voor spyware. Hierbij komen ze dus jouw PC binnen door eerst een programmaatje vooruit te sturen die openingen creëert om op een later moment gemakkelijk binnen te kunnen komen. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. AdwCleaner gaat altijd grondig te werk, maar laat jou altijd de uiteindelijke keuze wat je exact wilt verwijderen. De snelheid van dit programma ligt extreem hoog. Binnen een paar seconden wordt de scan uitgevoerd. Voordeel is ook nog eens dat het programma zeer weinig geheugen kost en de processor krijgt nauwelijks extra werk. Het programma hoeft niet te worden geïnstalleerd, alleen maar te worden gedownload.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads

AdwCleaner updaten

Als je eenmaal gebruik maakt van AdwCleaner is het belangrijk om hier wel regelmatig een update voor uit te voeren van het programma zelf. Om de allernieuwste versies van adware, browserextenties en hijackers te kunnen detecteren moet het systeem deze wel kunnen herkennen. De allerlaatste versie moet je dan ook zo snel mogelijk downloaden op het moment dat deze beschikbaar is. Op het moment dat je dit niet doet, dan is de kans groot dat er veel ongewenste programma’s heel gemakkelijk binnen kunnen komen. Ook al heb je AdwCleaner op jouw PC staan, door niet de allernieuwste versie te gebruiken, blijf je kwetsbaar. Het is aan te raden om bijvoorbeeld periodiek, laten we zeggen eens per maand, te kijken of er een nieuwe update beschikbaar is. Zodra die er is, zorg ervoor dat je er direct gebruik van maakt. Het kost een paar minuten tijd, maar het geeft je wel rust dat er zich geen programma’s op jouw apparaat bevinden die je helemaal niet wilt.
Quarantaine optie
Opvallende optie van AdwCleaner is de quarantaine optie. Hierbij worden door dit programma’s items in quarantaine geplaatst. Hierdoor kan dit potentieel ongewenste programma in ieder geval geen schade meer aanrichten. Wat jij als gebruiker vervolgens met dit item wil doen, is aan jou. Je kunt deze uiteraard laten verwijderen of je kunt aangeven dat dit item ten onrechte hier is geplaatst. Hierbij geldt; beter het zekere voor het onzekere nemen, AdwCleaner zet bij twijfel deze potentieel gevaarlijke items even apart.
Downloaden van AdwCleaner
Het downloaden van AdwCleaner kan eenvoudig en gratis door op deze link te klikken. Door de stappen te volgen die voor het downloaden vereist zijn kun je snel beschikken over AdwCleaner. Het is geen programma die je hoeft te installeren, je hoeft het alleen maar te downloaden en regelmatig een update uit te voeren.