Internet Explorer

Internet Explorer downloaden

Webbrowser
4/5
268 reviews

Downloads: 2313x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

IE Downloaden

Kijk altijd welke versie het meest gedownload wordt op dit moment. De nieuwe Internet Explorer hoeft niet altijd de beste te zijn voor jouw apparaat. Heb jij bijvoorbeeld een verouderde computer, kun je beter een wat oudere internet explorer.
Internet Explorer is een serie grafische webbrowsers die zijn ontwikkeld door Microsoft. Tevens is het onderdeel van een reeks besturingssystemen (Microsoft Windows). Vroeger stond Internet Explorer bekend als Microsoft Internet Explorer en vervolgens als Windows Internet Explorer. De ontwikkeling is begonnen in 1995. Het werd voor het eerst gelanceerd voor Windows 95. Nu is het een van de meest gebruikte browsers ter wereld (sinds 1999). Het is een handige browser die het mogelijk maakt om naar alle plekken op het internet te gaan.

Ontwikkeling van Internet Explorer

Na 2003 is de populariteit afgenomen. Dit kwam omdat er andere browsers bij zijn gekomen, zoals Safari (2003), Mozilla Firefox (2004) en Google Chrome (2008). De nieuwste en stabiele release is Internet Explorer 11. Dit is een gratis update voor besturingssysteem Windows 7. Deze wordt tevens meegeleverd met Windows 8.1. De browser wordt in Windows 10 opgevolgd door een nieuwe soort browser. Dit is Microsoft Edge. Deze werd uitgebracht in plaats van de geplande Internet Explorer 12.

Downloaden IE

Voor het downloaden van Internet Explorer dien je naar de website van Microsoft te gaan. Hier kun je onder andere het Microsoft Office pakket aanschaffen, maar ook de browsers downloaden. Dit doe je op de volgende manier:
  • Ga naar de website microsoft.com.
  • Linksboven kun je op een aantal woorden klikken. Klik op de middelste; producten. Er komt een rijtje tevoorschijn.
  • Klik op Software & service en vervolgens op Gratis downloads & beveiliging. Je komt op de volgende pagina terecht: https://www.microsoft.com/nl-nl/download/internet-explorer.aspx.
  • Wanneer je iets naar onderen scrolt, zie je verschillende icoontjes. Dit zijn de downloadcategorieën. Klik op het blauwe vierkantje met browsers.
  • Je krijgt de populairste Internet Explorer downloads te zien. Het beste is om de meest recente versie te kiezen. Dit is Internet Explorer 11 en staat bovenaan. Klik hierop.
  • Klik op download. Er komt onderin een pop-up tevoorschijn. Klik vervolgens op opslaan. De download wordt automatisch opgeslagen op je apparaat. Wil je zelf bepalen waar deze wordt neergezet? Klik dan op opslaan als. Er komt een pop-up tevoorschijn en je kunt aangeven waar de download moet komen. Toch een andere browser installeren? Klik dan op annuleren.
  • Na het opslaan wordt de download gestart. Volg de instructies op het scherm om de download te voltooien.
  • Na het installeren vind je een snelkoppeling op het bureaublad. Deze is het herkennen aan een blauwe e. Dubbelklik om Internet Explorer te openen.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads