Norton

Norton Downloaden

Virusscanners
4/5
313 reviews

Downloads: 1233x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download Norton Antivirus

Norton Antivirus (NAV) is het bekendste product van het bedrijf Symantec. Het is een van de meest gebruikte antivirusprogramma’s. Dit komt mede doordat het op veel nieuwe computers en laptops al voor is geïnstalleerd. Het programma is ontwikkeld vanaf 1990/1991. Sindsdien hebben meer dan 100 miljoen mensen van over de hele wereld het gebruikt.

Wat is Norton Antivirus?

Norton is van oorsprong een anti-malware software. Het beschermt je computer tegen virussen en andere schadelijke invloeden. Norton signaleert en verwijderd de virussen. Andere tools zijn het filteren van e-mail en het beschermen tegen phishing. Dit laatste is een vorm van internetfraude, waarbij iemand naar een website wordt gelokt of gelinkt. Het doel hierbij is vaak om persoonlijke (bank)gegevens te achterhalen.
Mogelijkheden
Het programma heeft een zogenoemde LiveUpdate functionaliteit. Hiermee kunnen nieuwe updates gemakkelijk geïnstalleerd worden. Dit is echter alleen mogelijk met een geldig abonnement. Deze moet ieder jaar vernieuwd worden. In dat geval kun je een (tijdelijk) gratis abonnement afsluiten van de nieuwste versie. Norton kan draaien op meerdere versies van Windows en versie 12 kan ook op Mac OS X Lion.
Proefversie downloaden
Via de website van Norton is het mogelijk om een proefversie te downloaden. Met de gratis proefversie kun je het programma 30 dagen proberen. Hierdoor kun je kijken of het programma je bevalt. Het downloaden van de proefversie doe je als volgt:
  • Ga naar de website van Norton: https://nl.norton.com/downloads.
  • Hier zie je de nieuwe versies van Norton, namelijk Norton Security Deluxe en Norton Security Premium. Van beide pakketten is het mogelijk om eerst een proefversie te downloaden. Klik bij het gewenste pakket op Gratis proefversie.
  • Klik op het nieuwe scherm weer op Gratis proefversie.
  • Er wordt een pop-up geopend. Hier kun je het bestand opslaan.
  • Na het opslaan, wordt de download gestart. Dit kan enkele seconden tot minuten in beslag nemen.
  • Vervolgens komt er een nieuw scherm in beeld, waarmee het programma kan worden geïnstalleerd.
  • Klik op Next, net zolang tot je de installatie kan voltooien.
Na het voltooien van de installatie, zal er een snelkoppeling op het bureaublad te vinden zijn. Norton is te herkennen aan een geel rondje met een zwart vinkje erin. Dubbelklik om het programma te openen. Het is mogelijk om handmatig een scan uit te voeren. Dit is echter niet nodig, het programma voert op regelmatige basis een scan uit. Ook is je computer nu altijd (tot de proefversie is afgelopen) beschermd.
Aanschaf
Na het verlopen van de proefversie, zal het pakket aangeschaft moeten worden. Of je zal een proefversie van een andere aanbieder moeten downloaden. Wanneer de proefversie is afgelopen, zal Norton je ook een aanbieding doen voor de aanschaf van het product. Het advies is om dit niet gelijk te doen, maar om eerst verder te kijken naar andere (gratis) antivirusscanners.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads