Chrome

Google Chrome downloaden

Web browser
4/5
460 reviews

Downloads: 2412x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download Google Chrome

Via bovenstaande link kunt u gemakkelijk en snel Google Chrome Downloaden. Google herkend namelijk direct op welk apparaat u zich bevind. Vervolgens kunt u op de blauwe button met ‘Chrome Downloaden’ drukken en zal de download starten voor uw apparaat.
Om te kunnen internetten, heb je een webbrowser nodig. Er zijn diverse webbrowsers beschikbaar. Google Chrome is een dergelijke webbrowser. Via deze webbrowser kun je naar websites gaan. De webbrowser kan met een paar simpele klikken worden geïnstalleerd. Het is een snelle en veilige browser om mee te surfen op het internet. Daarnaast worden er regelmatig verbeterde versies uitgebracht. We leggen je de voordelen van Chrome uit en hoe je de browser gratis kunt downloaden en installeren.

Google zoeken

Google Chrome is een zogenoemde slimme browser en een functie van Google. Middels de adresbalk kun je direct zoeken. Dit betekent dat je niet eerst naar de website van Google (www.google.nl) hoeft te gaan. Door middel van een functie automatisch aanvullen wordt je geholpen bij zoekopdrachten. Er worden suggesties gegeven. Tevens worden recente zoekopdrachten en geopende tabbladen bewaard. Bij een volgende sessie kun je verdergaan waar je bent gebleven. Een andere karakteristiek is de optie om je account van Google aan de browser te koppelen. Op deze manier heb je gelijk toegang tot alle tools van Google. Denk aan Gmail. Ook worden persoonlijke gegevens bewaard.

Installeren Google Chrome

Google Chrome is beschikbaar op diverse apparaten. Je kunt het downloaden op je computer, maar ook op andere apparaten, zoals je telefoon en tablet. We leggen eerst uit hoe je Chrome kunt downloaden op de laptop of computer:
 1. Ga naar de website: https://chrome.nl.softonic.com. Het is ook mogelijk om een download te vinden door middel van de zoekmachine. Typ dan Google Chrome downloaden in.
 2. Op de website vind je een groene knop met ‘Gratis Download’. Klik hierop.
 3. Scrol naar onderen en klik op weer op een groene knop met download.
 4. Onderin het scherm zal een pop-up verschijnen. Klik op opslaan. De download wordt gestart.
 5. Na het downloaden kun je gebruikmaken van deze dienst van Google. In de adresbalk kun je gelijk je zoekterm invoeren. Er wordt automatisch gezocht door middel van de zoekmachine.
 6. De snelkoppeling wordt automatisch op het bureaublad geplaatst. Deze is te herkennen aan een rond icoontje met de kleuren blauw, geel, groen en rood. Dubbelklik om de browser te openen en gebruik te maken van het internet. De snelkoppeling is tevens te vinden via het startscherm.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads

Chrome downloaden op andere apparaten

In sommige gevallen is Chrome automatisch geïnstalleerd. Bijvoorbeeld op een Android telefoon. Indien dit niet het geval is, kan Chrome via de store worden gedownload. Dit doe je als volgt:
 1. Ga naar de store van je telefoon. De naam kan per besturingssysteem verschillen.
 2. Gebruik de zoekfunctie en zoek naar ‘Chrome’.
 3. Kies voor Chrome-browser – Google van Google Inc.
 4. Klik op installeren op de applicatie te downloaden.
 5. Na enkele minuten is de download voltooid. Ga naar je startscherm op de snelkoppeling te zoeken. De snelkoppeling is te herkennen aan een rondje met de kleuren blauw, geel, groen en rood.
 6. Klik erop om te zoeken in de zoekmachine van Google of om rechtstreeks naar een website te gaan.