PDF creator

PDF Creator Downloaden

Office programma
4/5
147 reviews

Downloads: 1199x

Laatste update: 28 - 11 - 2022

Download PDF Creator

Direct jouw bestanden omzetten van Word naar PDF. Met de PDF Creator kun je een document omzetten naar een PDF. Het programma werkt als een soort virtuele printer. De documenten worden niet afgedrukt, maar opgeslagen als PDF. Dit is met name handig wanneer je documenten in bijvoorbeeld Word mooi hebt opgemaakt. Door middel van een PDF kan de opmaak niet verspringen. Ook kunnen er geen wijzigingen in het PDF bestand aangebracht worden. Het voordeel is dat PDF Creator meerdere documenten kan samenvoegen tot één bestand.

Voordelen PDF creator

Het handige aan Pdf-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Je hebt geen problemen met rare afbrekingen, halflege pagina’s of veranderde marges wanneer het bestand op een andere computer wordt geopend. Met de PDF Creator kun je vanuit Photoshop, Word of een andere applicatie een PDF maken. Via Word kan dit bijvoorbeeld op de volgende manier:
 • Ga in een Word bestand naar bestand à
 • Nu ga je niet echt printen. Je kiest PDF Creator als printer.
 • Vervolgens kun je het bestand opslaan als PDF. Op deze manier wordt er virtueel geprint.
Een ander voordeel is dat er geen verplicht watermerk van de producent wordt toegevoegd. Iets wat bij andere gratis PDF programma’s wel wordt gedaan. Daarnaast is het mogelijk om:
 • Gescande documenten te converteren naar een kleiner bestand.
 • Het splitsen van bestanden naar meerdere.
 • Afdrukken van delen van PDF bestanden.
 • Prints van diverse programma’s kunnen worden gecombineerd in één PDF.
 • De tekst blijft wat het is. Het is wel te selecteren en te kopiëren.

Downloaden van PDF Creator

Het downloaden kan op de volgende manier:
 • Ga naar de link hier bovenin op de website
 • De download zal – na het openen van de pagina – automatisch in gang gezet worden. Onderaan de pagina verschijnt een balkje. Klik hier op uitvoeren of opslaan. Afhankelijk van wat er staat. Indien je het bestand een specifieke plek op je computer wil geven, klik je op Opslaan als.
 • Volg de stappen in het scherm om de download te voltooien.
 • Na de download zal er een nieuw scherm openen. Hiermee wordt het programma op je computer geïnstalleerd. Je moet onder andere de gewenste taal selecteren. Volg de stappen in het scherm.
Meest gedownload
Chrome
1.
Google Chrome
23500 downloads
CC Cleaner
2.
CCleaner
21500 downloads
Norton
3.
Norton Antivirus
20800 downloads
PDF creator
4.
PDF Creator
20800 downloads
Instagram
5.
Instagram
19200 downloads
Clean master
6.
Clean Master
18400 downloads

Installatie

We leggen uit hoe het programma geïnstalleerd kan worden. Het kan zijn dat de wijze per besturingsprogramma verschillend is. In grote lijnen zal dit hetzelfde zijn. De volgende wijze is van toepassing op Windows Vista:
 1. Na het downloaden, kies je voor Je kunt ook dubbel klikken op het bestand. Deze staat op het bureaublad.
 2. Klik vervolgens op uitvoeren. Het kan zijn dat je een melding krijg dat de uitgever niet bevestigd kan worden. Deze kun je negeren.
 3. Nu krijg je een melding dat een onbekend programma toegang wil tot je computer. Klik op Toestaan. Je kunt ook de gegevens van een account (met voldoende rechten) invoeren.
 4. Automatisch wordt het programma geinstalleerd in het Engels. Dit kun je later veranderen in Nederlands. Klik op Next.
 5. Kies I accept en op Next.
 6. Geef de zogenaamde printer een naam. Hieraan kun je deze in het vervolg herkennen. Klik vervolgens weer op Next.
 7. Nu is het mogelijk om de installatielocatie te veranderen. Klik daarna weer op Next.
 8. Nu is het belangrijk om opties te deselecteren. Hieronder kun je meer informatie lezen over het waarom. Klik op Next.
 9. Kies Install en vervolgens Finish
 10. PDF Creator is nu geïnstalleerd op je computer. Op het moment dat je in een bepaald programma een opdracht Bestand en vervolgens printen geeft, kan je deze printer selecteren en gebruiken voor het maken van een PDF.
Aanvullende tips
 • Wil je geen onnodige extra software? Dan moet je na de installatie goed opletten. Kies voor No, don’t protect me. Het kan ook zijn dat je op cancel moet klikken of vinkjes weg moet halen. Dit kan weleens veranderen. Lees alles wat op het scherm verschijnt in ieder geval goed door. Anders heb je kans dat bijvoorbeeld Bing als zoekmachine wordt ingesteld. Hetzelfde geldt voor andere onnodige programma’s.
 • Tijdens het installeren van het programma wordt vaak ook standaard PDF Architect mee geïnstalleerd. Dit is een PDF editor. Deze gratis versie kan pagina’s uit PDF bestanden toevoegen, verplaatsen of verwijderen. Om ze echt te kunnen bewerken is een betaalde versie nodig. Wil je dit programma niet? Kies dan – tijdens het installeren – voor Expertinstellingen. Haal de vinkjes bij PDF Architect weg.